Autocad Kursu

Ankara Aydın Akademi Autocad Kursu eğitimleri ve programı eğitimlerimiz devam etmektedir. Acemi, uzman, öğrenci veya profesyonel olun, sizin için bir eğitim seviyemiz vardır. Şimdi öğrenim ve eğitim seçenekleriniz ipuçları ve püf noktaları, videolar ve örgün kurslardan profesyoneller, sertifikalı eğitmenler sizleri bekliyor, kampanyalı fiyatlarımızdan faydalanmanın tam zamanı. Hatta Autocad kursiyerlerimize, 3D-MAX kursumuzda büyük indirim yapıyoruz. Şimdi Autocad Programı nedir onu açıklayavak olursak, AutoCAD Programı, ticari bir bilgisayar destekli tasarım (CAD) ve çizim yazılımı uygulamasıdır. Autodesk Firması tarafından geliştirilen ve pazarlanan bir yazılımdır. Ancak AutoCAD Programı, ilk olarak 1982 Aralığında dahili grafik denetleyicileri olan mikrobilgisayarlarda çalışan bir masaüstü uygulaması olarak piyasaya sürüldü.

AutoCAD, mühendislik, mimari, iç tasarım ve inşaat sektörlerinde kullanılan standart tasarım yazılımıdır. Bu nedenle Tasarımcılar ve teknik ressamlar bunu iki boyutlu (2B) ve üç boyutlu (3B) bilgisayar çizimleri oluşturmak için kullanır. Bu yazılımı nasıl kullanacaklarını öğrenmek isteyen öğrenciler, bir sertifika veya derece kazanmak için kursları tamamlayabilir veya bir yüksek öğretim kurumunda bireysel kredisiz dersler alabilir.

Önce, Profesyonel gelişim ve eğitime yönelik sürekli eğitim birimleri kazandıran kurslar, bazıları özel kuruluşlar olan Aydın Akademi Autocad Kursu merkezlerinde mevcuttur. Kısacası bu eğitim seçeneklerinden bazıları, öğrencileri Autodesk aracılığıyla profesyonel sertifika almaya hazırlayabilir. Bu programların mezunları, mimarlık ve tasarım firmaları, inşaat işletmeleri veya mühendislik şirketleri ile iş bulabilirler.

AutoCAD PROGRAMI NE İÇİN KULLANILIR?

Kısaca AutoCAD, Autodesk şirketi (dolayısıyla AutoCAD adı) tarafından geliştirilen bilgisayar destekli bir tasarım yazılımıdır. Yani Dijital 2D ve 3D tasarımları elle yapabileceğinizden daha hızlı ve kolay bir şekilde çizmenize ve düzenlemenize olanak tanır.
BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM AUTOCAD KURSU PROGRAMI
Önce kimler Aydın Akademi Autocad Kursu Programına katılabilir sorusunun yanıtı olarak orta öğretim kurumları mezunu yetişkinler ve temel bilgisayar bilgisine sahip olanlar katılabilir diyebilirim. Ancak, Bilgisayar bilgisi olmayanlar Bilgisayar İşletmenlik Kursuna da kayıt olmalıdırlar.

AYDIN AKADEMİ AUTOCAD KURSU PROGRAMIN AMAÇLARI

  1. Autocad Kursunda, teknik resim bilgisi ve becerisine sahip insanlara Autocad programı kullanarak 2 veya 3 boyutlu tasarım yapmaları,
  2. Bu arada Aydın Akademi Autocad Kursunda, bilgisayar destekli tasarımın endüstriyel alanlardaki yeri ve önemini kavramaları,
  3. Böylece Autocad programı kullanarak kendi işlerinde yeni üretim metotları oluşturarak malzemeleri verimli tüketmelerini sağlamak ve klasik çizimlerle yapılan uygulamaların Autocad kursu programı ile mukayesesini yaparak, zamandan kazanmaları.
  4. Teknik resim uygulamalarını geliştirmek, istenilen tolerans ve standartlarda yapmaları Böylece Bilgisayarda teknik resim çizimlerinde hız kazanmaları, teknik resim çizimlerine uyum ve ahenk katmaları (Farklı operatörler değişik zamanlarda aynı projede çalışabilir.),
  5. Şimdi Teknik resim çizimlerinin elektronik kayıt ortamında yan belleklerde saklanabildiği ve değişiklik yapılabilen nesneleri bir kütüphane (bilgisayar içerisinde) oluşturarak şablon olarak kullanmaları,
  6. Autocad 2 ve 3 boyutlu çizim komutlarının bir çizim içerisinde nasıl, neden ve ne zaman kullanılacağını öğrenmeleri,
  7. Ancak Teknik çizimlerin bu programla proje, imalât ve üretim aşamalarında nasıl yapıldığını detaylı olarak kavramaları,
  8. Autocad programının diğer vektörel bilgisayar programları ile uyumlu çalışmasını kavramaları,
  9. Önce hızlı tasarım teknolojilerindeki yenilikleri takip etmeleri ve kendilerini sürekli olarak geliştirmeyi alışkanlık haline getirmeleri,
  10. Sonuç olarak endüstrinin gereksinimi olan, teknik açıdan ve beceri yönünden gelişmiş, 2 ve 3 boyutlu bilgisayar destekli çizim yapan bilinçli elemanlar olarak yetişmeleri beklenmektedir. Ancak, konular kendi içerisinde birbirine bağlı ve süreklilik gösteren konulardır. Böylece konular işlenirken, eğiticinin dışında alanında uzman kişilerin de sınıf ortamına getirilerek kursiyerlerin yararlanması sağlanacaktır. Autocad uygulamaları kurs merkezinde verilebildiği gibi kurumun anlaştığı bir iş yerinde de yapılabilir. Kursiyerlerin bilgi seviyeleri dikkate alınarak homojen sınıflar oluşturulacaktır.

PROGRAMIN UYGULANMASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

  1. Şimdi Autocad Kursunda, eskiden elle aydınger kağıtlarına çizilen projeler ve teknik resimler, bilgisayar teknolojilerinin gelişmesiyle yerini bilgisayarda yapılan çizim programlarına bırakmıştır. Böylece Autocad Programının kullanılmaya başlanması ile dünyanın kalkınmaya öncülük eden ileri ülkeleri, tasarım ve üretim konularında da lider durumuna gelmişlerdir. Günümüzde bilgisayar destekli tasarım programlarından birini veya bir kaçını kullanmayan işletme yoktur. Bu arada Autocad programı ise tasarım programları arasında en çok kullanılan program olup, kullanım oranı gün geçtikçe artmakta ve insanlara yeni iş olanakları sağlamaktadır.
  2. Aslında Bilgisayar destekli tasarım (Autocad) programı, bu sektörden gelen talepler doğrultusunda ve bu sektörde olan eleman açığını kapatmak için hazırlanmıştır.
  3. Ancak 2 boyutlu Autocad programını almak isteyen kursiyerler 40 saat eğitim almak zorundadırlar.
  4. Autocad Kursiyerlerinin kullanacakları tüm araç-gereçler ile yapacakları işler hakkında önce teknolojik bilgiler ve iş güvenliği ile ilgili hususlar açıklanacaktır.
  5. Autocad Dersleri bilgisayar ve projeksiyon makinesi yardımıyla yapılır ve her kursiyere bir bilgisayar tahsis edilir.
  6. Kursiyerlerin öğrenmeleri periyodik olarak takip edilir. Bununla birlikte öğrenmede eksiklikleri varsa tespit edilerek öğretici tarafından giderilecektir.
  7. Böylece konular bir sistem bütünlüğü içerisinde düşünülerek, gerektiğinde geçmiş konular geri besleme sistemi ile pekiştirilecektir.
  8. Böylece kurs süresince sık sık ödevler verilecektir; ara sınav ve uygulamalı bitirme sınavı yapılacaktır.
  9. Ancak çizim esnasında kursiyerlerin komutlara hakim olmaları titizlikle takip edilecektir.
  10. Ancak bu programın uygulamasının her aşamasında belirlenen amaçlar göz önünde bulundurulacaktır. Böylece öğretici, öğretim ve değerlendirmelerini bu amaçlar ışığında yapacaktır.
  11. Bununla birlikte Programda gösterip-yaptırma, anlatım, problem çözme, proje yöntemi ve soru-cevap tekniği yeri geldiğinde kullanılacaktır.
  12. Bununla birlikte konuların kavratılması açısından program teorik ve uygulamalı olarak birlikte verilecektir, toplam süre 50 saat olup, teorik 10 saat (%20), uygulama 80(% 40) saattir.

AUTOCAD KURSU PROGRAMIN SÜRESİ

  1. Haftalık : Günde 3 saat x 2 gün = 6 saat
  2. Toplam süre : 8 hafta x 6 saat = 48 saattir.

AUTOCAD KURSU GİRİŞ VE GENEL BİLGİLER

  1. İş Güvenliği
  2. Bilgisayar ve Önemi Bununla Birlikte Endüstride Autocad Programının Kullanılmasının Tarihçesi
  3. Autocad Programının Kurulumu ve Çalıştırılması
  4. Autocad Ekranı (Araç Çubukları, Menüler, Komut Satırı)
  5. Fonksiyon Tuşları
  6. Yeni Çizim Dosyası Oluşturma Bununla Birlikte Yeni Yapılan Çizimleri Dosyalama ve Saklama ve Değişik Formatlardaki Çizimlerin Kaydedilmesi
  7. Koordinatları Belirleme Yöntemleri

AUTOCAD MODLARI İLE İLGİLİ UYGULAMALAR

  1. Referans Izgarası
  2. Referans Noktalarını Yakalama
  3. Yatay- Dikey ve Serbest Çalışma
  4. Nokta Yakalama Modları

GÖRÜNTÜ KOMUTLARI ve UYGULAMALARI

  1. Büyültme – Küçültme
  2. Görüntü Kaydırma, bununla birlikte Görüntü Çözünürlüğü, Çeşitli Görünüm Pencerelerinin Oluşturulması
  3. 3 Boyutlu Görüntüler
  4. Gölgelendirme, Kaplama, Işıklar, Sahne
  5. Araç Çubukların Kullanılması

İKİ BOYUTLU ÇİZİM KOMUTLARI ve UYGULAMALARI

  1. Çizgi Çizme
  2. Çoklu Paralel Çizgi Çizme
  3. Birleşik Çizgi Çizme
  4. Çokgenler Çizme
  5. Dikdörtgen Çizme
  6. Eğri Çizme
  7. Yay Çizme
  8. Daire Çizme
  9. Elips Çizme
  10. Nokta ve Nokta Tipi Ayarlama
  11. Kalın Doğrular Çizme
  12. Serbest Elle Çizim
  13. Tarama Yapma
  14. Referans Çizgi (Sonsuz Çizgi)

DÜZENLEME KOMUTLARI ve UYGULAMALARI

  1. Nesne Seçme Yöntemleri
  2. Silme
  3. Uzatma
  4. Budama
  5. Koparma
  6. Döndürme
  7. Büyütme – Küçültme (Ölçek)
  8. Taşıma
  9. Kopyalama
  10. Nesnenin Paraleli (Nesneyi Öteleme)
  11. Pah Kırma
  12. Köşe Yuvarlatma (Radüs Yapma)
  13. Dizi Şeklinde Çoğaltma
  14. Simetri Alma
  15. Eşit Parçalara Bölme
  16. Özellik Değiştirme
  17. Bloğu Elemanlarına Ayırma (Patlatma)

KATMANLAR, RENKLER VE ÇİZGİ ÇEŞİTLERİ

  1. Katman Oluşturma
  2. Yeni Bir Katman (Layer) Oluşturma ve Güncelleştirme bununla birlikte Katmanların Açılıp Kapanması ve Dondurulup Çözülmesi
  3. Katmanlara Renk, Çizgi Tipi Atama, İsimlendirme ve Silme

ÇİZİMLERE YAZI EKLEME UYGULAMALARI

  1. Yazı Stili ve Yazı
  2. Yazıların Düzenlenmesi
  3. Paragraf, Metin ve Değişiklikler

AUTOCAD KURSU ÖLÇÜLENDİRME ve UYGULAMALARI

  1. Ölçülendirme Stili
  2. Doğrusal Ölçülendirme
  3. Hizalı Ölçülendirme
  4. Koordinat Ölçülendirme
  5. Çap ve Yarıçap Ölçülendirme
  6. Açısal Ölçülendirme
  7. Referans Ölçülendirme
  8. Sürekli Ölçülendirme
  9. Ölçülendirmede Değişiklik
  10. Ölçülendirmede Ayarlar

BLOK (ŞABLON) OLUŞTURMA ve UYGULAMALARI

  1. Bloklama
  2. Bloğu Kaydetme ve Çizimin Çağrılması

İZOMETRİK ÇİZİM UYGULAMALARI

  1. Kenetleme İzometrik
  2. İzometrik Düzenleme
  3. İzometrik Daire Çizme

3 BOYUTLU ÇİZİM UYGULAMALARI

  1. 3 Boyutlu Çizimde Koordinatları Belirleme
  2. Kullanıcı Koordinat Sistemi
  3. Bakış Noktaları
  4. Görünümler

KATI MODELLEME ve UYGULAMALARI

  1. Kutu, Küre, Silindir, Koni, Üçgen, Prizma Çizme
  2. Ekstrüzyon Yöntemi
  3. Süpürme Yöntemi
  4. Katıları Birleştirme ve Çıkarma
  5. Katı Modeli Kesme ve Kesit Alma
  6. 3 Boyutlu Döndürme ve Simetri Alma
  7. Gölgelendirme, Kaplama, Işıklar, Sahne, Malzeme Kaplama

HESAPLAMA VE ANALİZLERLE İLGİLİ UYGULAMALAR

  1. Koordinat Tanımlama
  2. İki Nokta Arasındaki Uzaklık
  3. Alan Hesaplama
  4. Kütle Özellikler
  5. Özelliklerin Listelenmesi

AUTOCAD KURSU ÇIKTI ALMA İŞLEMLERİ

ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME İLE İLGİLİ ESASLAR

Sonuç olarak Autocad Kursu sonunda Milli Eğitim Bakanlığından alınan sınav tarihinde sertifika sınavı yapılır. Neticede Milli Eğitim Bakanlığı Özel Kurslar Tip Yönetmeliğinin ilgili maddeleri çerçevesinde teorik ve uygulama sınavı değerlendirilmesi neticesinde en az 45 puan alan kursiyerlere MEB onaylı Autocad sertifikası verilir.